Magyar Péter testvére online lapot indít, de állítja, a Tisza Párttól függetlenül működnek majd3Fénykép© nepszava.hu

Magyar Péter testvére online lapot indít, de állítja, a Tisza Párttól függetlenül működnek majd

, 5 hír, 15 oldalnézet

Olyan online újság alapításán dolgozik, amely már októberben beléphet a magyar médiapiacra – erősítette meg a 24.hu-nak Magyar Márton, a Tisza Párt elnökének testvére. A portál szerint a leendő újság írott, videós és podcast formátumban is közöl majd tartalmakat, és a szervezés ideje alatt Kontroll TV néven fut, de a végleges nevet az újságíró egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni.

Magyar Péter testvére azt állítja, hogy a Tisza Párttól függetlenül működnek majd. – Az alapító, aki korábban a Hír TV szerkesztő-riportereként is dolgozott, azt mondta, célja elkerülni, hogy a finanszírozói érdekek megjelenjenek az újságban. Ezért számos tehetős vállalkozót megkeresett, hogy kisebb összegekkel támogassák a projektet. Így ha valaki mégis megpróbál beleszólni abba, hogy mi jelenjen meg a cikkekben, lehet nemet mondani anélkül, hogy a működés veszélybe kerüljön.

A 24.hu felidézte, hogy a Media1 korábbi információja szerint Magyar Márton a Tisza Párt zászlóbontása után jó ideig egyszerre volt a politikus kampánystábjának a tagja és a Mészáros Lőrinchez több szálon köthető Indamedia munkavállalója.