Magyarellenes molinóval emlékeztek a román nacionalista szervezetek Úzvölgyében5Fénykép© hirado.hu

Magyarellenes molinóval emlékeztek a román nacionalista szervezetek Úzvölgyében

, 8 hír, 0 oldalnézet

A román hadsereg napja (október 25.) alkalmából szervezett felvonulást három nappal korábban, vasárnap tartotta a Nemzet Útja (Calea Neamului) és Ortodox Testvériség (Fratia Ortodoxa) nacionalista szervezet. A közösségi médiában közzétett felhívás szerint válaszként arra, hogy szerintük "a magyar politikai szervezetek óriási nyomást gyakorolnak" a hatóságokra az általuk felállított újabb keresztek eltávolítása érdekében - írta meg az MTI.

Mihai Tarnoveanu, a Nemzet Útja vezetője pár követőjével már hétközben az úzvölgyi temetőbe látogatott. A közösségi oldalán közölt videófelvétel szerint a télre való felkészülésként viasszal és favédőszerrel kenték be a július 8-án önkényesen felállított 151 fakeresztet, melyeket a bírósági végzés nyomán június végén eltávolított 50 betonkereszt helyére emeltek.

A keresztekre Román hős (Erou roman) feliratú, a román zászló színeivel díszített táblácskákat szereltek, a nagyobb keresztre "A román hadsereg hőseinek emlékére" felirat került, alsó részére román zászlót tekertek.

nem mutathatnak gyengeséget. Ha gyengeséget mutatnak, akkor ez begyűrűzik a társadalomba, és még hangosabb lesz
Kelemen Hunor,
„Magyarok, menjetek vissza Mongóliába, ahonnan jöttetek” – hatósági…
Ha gyengeséget mutatnak, akkor ez begyűrűzik a társadalomba, és még hangosabb lesz
Kelemen Hunor,
A román nacionalista szervezetek úzvölgyi megemlékezése ügyében…