Magyarországon készülhettek a gyilkos csipogóbombák3Fénykép© bama.hu

Magyarországon készülhettek a gyilkos csipogóbombák

, 6 hír, 2 oldalnézet

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Izrael felrobbantotta a Hezbollah-terroristák személyhívóját, több ezer sérült és sok halott van. A csipogókat halálos bombákká alakították. Az akciók során a fegyveresek zsebében lévő csipogók robbantak fel. A támadásokban több mint kétezer sérült és kilenc halálos áldozat, köztük egy nyolcéves lány, volt. A Hezbollah szerint Izrael áll a támadások mögött.

Nemzetközi híradások szerint egy magyar vállalatnak is köze lehet a Libanonban és Szíriában történt merényletekhez használt eszközök gyártásához. A libanoni hatóságok úgy vélik, hogy a robbanások főként Hezbollah ellenőrzése alatt álló területeken, Bejrút déli részén, a kelet-libanoni Beqaa régióban és a szíriai Damaszkuszban történtek.

Röviddel ezután nemzetközi források azt közölték, hogy az eszközöket Budapesten gyártották.

A tajvani Gold Apollo cég, az AR-924 típusú személyhívók licenctulajdonosa, szerdán közölte, hogy a gyártási jogokat átadták egy budapesti cégnek. Hangsúlyozták, hogy a termék tervezéséért és gyártásáért kizárólag ez a cég felel, ami három éve dolgozik együtt a tajvani vállalattal - írja a vg.hu. Szakértők szerint a robbanóanyagot a csipogókba még azelőtt helyezték el, hogy elérték volna a végfelhasználókat.