Magyarországra végre hazatér a sakk szeptemberben: hallgasd meg a 45. Sakkolimpia hivatalos dalát - videó2Fénykép© sonline.hu

Magyarországra végre hazatér a sakk szeptemberben: hallgasd meg a 45. Sakkolimpia hivatalos dalát - videó

, 5 hír, 0 oldalnézet

Hazatér Magyarországra a sakk szeptemberben: hazánkban a sportág megjelenése óta töretlen sikernek örvend. Nemcsak a profi játékosok hódolnak az elme legnemesebb játékának: sakkozott Deák Ferenc, Kossuth Lajos, Karinthy Frigyes és megannyi történelmi személyiségünk is. Nem maradt játékosok nélkül a zeneszerzők világa sem: Erkel Ferenc például szenvedélyesen sakkozott, amikor csak tehette.

Idén a Zeneszöveg.hu Artisjussal együttműködésben szervezett táborában ismét összekapcsolódott a sakk a zenével. Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek a táborba, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel, témájuk pedig a 45. sakkolimpia volt. A grandiózus világverseny hazai szervezői, azaz a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség és a Magyar Sakkszövetség választották ki az itt készült dalok közül Rose May és Raul közös dalát, a Trojan Wart a 45. sakkolimpia hivatalos dalául.

Hallgassa meg itt a 45. sakkolimpia hivatalos dalát:

A modern stílusú dal a pop és a drum and bass elemeit ötvözi, dinamikus hangzással adja vissza a sakkpartik izgalmát. A hozzá készült videoklip különleges látványvilágával és lebilincselő történetmeséléssel illusztrálja Rose May és Raul dalát. A klipben, ahogyan a dalban is, a sakk motívumai, valamint a szerelem és a stratégia témái egyaránt megjelennek.