Már a New York Times is Joe Biden visszalépését kéri10Fénykép2Videó© 24.hu

Már a New York Times is Joe Biden visszalépését kéri

, 11 hír, 0 oldalnézet

Vezércikkben kéri a New York TimesNew York TimesNew York Times Joe Biden regnáló amerikai elnök visszalépését a választási versenytől – írja a 24.hu. A cikk azután született meg, hogy Biden katasztrofálisan szerepelt a Republikánus Párt elnökjelöltje, Donald Trump ellen a csütörtökön megtartott élő televíziós vitán. Már aznap éjjel olyan cikkek jelentek meg több  amerikai lapban, amelyek szerint pánik tört ki a Demokrata Pártban és elkezdték az új, Biden helyetti jelöltet keresni.

Joe Biden kezdeményezte a vitát, amivel a 81 éves elnök elsősorban mentális egészségét akarta demonstrálni, de ez nem igazán sikerült. A New York Times cikke szerint Biden árnyéka volt önmagának, többször alig bírt befejezni egy mondatot, és csak küszködött, hogy elmagyarázza, mit csinálna a második elnöki ciklusában. Nem tudott válaszolni Trump provokációira, pedig abból volt bőven. Az ellentámadásai viszont sokszor erőtlenek maradtak, és még az ütőkártyának vélt abortusztémába is sokszor belezavarodott.

Hiába a gyenge szereplés és a párton belüli pánik, egyik kampányszóvivője szerint Joe Biden nem fontolgatja a visszalépést. Pedig még alelnöke, Kamala Harris is elismerte, hogy Biden rozsdás volt, és lassan lendült bele a vitába. De kiállt mellette, ahogy Hakeem Jeffries, a képviselőházban kisebbségben lévő demokrata képviselőcsoport vezetője is. A CNN vitanézők körében végzett felmérése viszont azt mutatta, hogy a megkérdezettek 67 százaléka szerint Trump nyerte a vitát.