Már egymillió horgász van Magyarországon5Fénykép© portfolio.hu

Már egymillió horgász van Magyarországon

, 9 hír, 0 oldalnézet

Már vártuk. Sürgősen ki kellett találni valamit, amivel visszaveszik a médiateret. Ezért lett a legújabb akcióterv, és lesz az adófizetők pénzének százmillióiból nemzeti konzultáció, majd ugyanezen pénzek milliárdjaiból propaganda-kampány arról, hogy „a magyar emberek döntöttek”. Már rég tudjuk, hogy akik nem „konzultálnak”, nem magyar emberek.

A kérdések a megszokott módon nehezek lesznek (pl. akar száz forintot?). Az akcióterv egyik gyöngyszeme, hogy pártunk és kormányunk tervei szerint 2028-ra elérjük a havi egymilliós bruttó átlagbért, amihez a munkaadókkal és munkavállalókkal megkötni tervezett, három évre szóló bérmegállapodás vezet el. Azon nem is érdemes fennakadni, hogy a három év akkor jön ki, ha a megállapodás csak 2026-tól érvényes. Helyette inkább merüljünk el a számokban és a múltban.

Ez év júliusában a bruttó átlagbér 637 ezer forint volt. Ebből úgy lehet 2028-ra egymillió, ha addig minden évben átlagosan 12 százalékkal emelkedik (kamatos kamatszámítás szerint). A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024 szeptemberi inflációs jelentése ez évre 3,5–3,9 százalékos, 2025-re 2,7–3,4 százalékos, 2026-ra 2,5–3,5 százalékos inflációt prognosztizál.

Egy báb ellen felesleges lenne merényletet elkövetni
Elon Musk,
Napi egymillió dollárt sorsol ki petíciójának aláírói között Elon Musk