Már nyolc gyermek bántalmazása miatt nyomoznak a dunavecsei iskolában - az igazgatót nevezték meg bántalmazóként2Fénykép© blikk.hu

Már nyolc gyermek bántalmazása miatt nyomoznak a dunavecsei iskolában - az igazgatót nevezték meg bántalmazóként

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Magyar Narancs információi szerint háromról nyolcra emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek a sérelmére elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI).

A lap egy korábbi cikkében arról is beszámolt, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános – akiről nemrég derült ki, hogy felfüggesztették papi szolgálata alól, miután kiderült, hogy melegpartikra járhatott, amelyekről videó is készült és tartós meleg kapcsolatot tartott fenn – jó barátságban volt az érintett iskola igazgatójával. Értesüléseik szerint korábban Besének volt köszönhető, hogy L. M. iskolaigazgatót nevezték ki a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének.

A fizikai és lelki bántalmazásokat a Magyar Narancs információi szerint értelmileg akadályozott 7-16 éves gyermekek ellen követték el, ezekről egymástól független vallomásokból értesültek a rendőrök. Az eddigi meghallgatások során pedagógusok, a gyerekek szülői, nevelőszülői, gyámjai számoltak be sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról.