Meghalt a Super Size Me rendezője, Morgan Spurlock3Fénykép© origo.hu

Meghalt a Super Size Me rendezője, Morgan Spurlock

, 6 hír, 0 oldalnézet

Rákbetegségének szövődményeibe halt bele Morgan Spurlock filmrendező, aki Super Size Me című dokumentumfilmjében megörökítette a saját magán végzett emberkísérletét, vagyis azt, hogy egy hónapon keresztül kizárólag a a McDonald’s által kínált ételeket ette, és az ezzel járó összes fizikai és pszichés tünetét megörökítette. A 2004-es filmet Oscar-díjra is jelölték.

Spurlock New Yorkban, 53 éves korában hunyt el – erősítette meg a Varietynek a családja.

Annak idején a Super Size Me nagyhatású filmnek számított, párbeszédet indított el arról, hogy a gyorsétteremipar hogyan ösztönzi a rossz táplálkozást a lakosság körében. Morgan Spurlock a film forgatása során bizonyos feltételeket is megszabott magának. Kizárólag azt ehette és ihatta (beleértve a vizet is), amely a McDonald’s választékában szerepelt.

Nem utasíthatta vissza a “szuper méretű” opciót, ha a tranzakció során azt felajánlották neki. A filmkészítő emellett kevesebbet sportolt, hogy megfeleljen az átlagos amerikaiak fizikai aktivitásának. A kísérlet végére Spurlock azt állította, hogy 25 kilót hízott, depresszióban és májműködési zavarokban szenvedett.