Meghalt Christine Boisson, aki legismertebb szerepét tizenévesen játszotta az Emmanuelle-ben4Fénykép© blikk.hu

Meghalt Christine Boisson, aki legismertebb szerepét tizenévesen játszotta az Emmanuelle-ben

, 4 hír, 0 oldalnézet

Meghalt Christine Boisson, aki az Emmanuelle című filmben kapta első komolyabb filmszerepét. A francia színésznő hétfőn, 68 éves korában hunyt el tüdőbetegségben Párizsban – tudta meg az AFP a lányától.

Boisson fiatal modellként, 17 évesen kapta meg Marie-Ange, a vad tinédzser szerepét, aki az Emmanuelle (1974) című kultikus erotikus film maszturbációs jelenetével vált híressé. Az 1970-es években számos szerepet játszott (például a Zsaru-történet című filmben is felbukkant), de sokszor vetkőzős szerepeket osztottak rá, ám ezeket egy idő után visszautasította, és beiratkozott a párizsi Conservatoire d’art dramatique-ra, hogy a színészetnek szentelje magát.

A nyolcvanas években már komolyabb szerepekben tért vissza: első főszerepe az Éjszaka külsőben című film volt, de olyan meghatározó rendezőkkel is dolgozott, mint Michelangelo Antonioni (Egy nő azonosítása) vagy éppen Jancsó Miklós (A hajnal), és játszott együtt Alain Delonnal is az Átjáró élet és halál között című misztikus filmben is. 1984-ben megkapta a legígéretesebb francia színésznőnek járó Romy Schneider-díjat. A színésznő összesen mintegy ötven filmben szerepelt.