Meghalt Stella Stevens, a Dilidoki főszereplője4Fénykép1Videó© velvet.hu

Meghalt Stella Stevens, a Dilidoki főszereplője

, 5 hír, oldalnézet

Stella Stevens 1938. október 1-jén született. Az amerikai színésznőt olyan filmekből ismerheti a magyar közönség, mint A lányok angyalok, ahol Elvis Presley oldalán játszott női főszerepet, a Dilidoki, vagy A Poszeidon katasztrófa. Televíziós alkotásokban is szerepelt, többek között a Gyilkos sorok és a Magnum című sikersorozatokban.

Gyermekük is született nem sokkal később, két év múlva azonban elváltak. Stevens ekkortól szentelte életét teljesen a színészetnek és modellkedésnek. Többször szerződök különböző stúdiókkal, első nagyobb sikereit azonban a Paramount égisze alatt érte el az ötvenes évek végén. 1960-ben Golden Globe-díjat kapott az év legígéretesebb új tehetségeként a Say One For Me című filmért.

1962-ben Elvis Presley oldalán szerepelt A lányok angyalokban, annak ellenére, hogy nem akarta elvállalni a szerepet. Úgy érezte, hogy a forgatókönyv nem elég erős, de a stúdió a szerződése miatt nem volt választása. Ezután a stúdió azt ígérte neki, hogy az Oscar-díjas Montgomery Clift oldalán szerepelhet a Too Late Blues című alkotásban, de végül Clift kihátrált a projektből.