Meghozta a döntést Őrsi Gergely, kilép a pártjából6Fénykép© nepszava.hu

Meghozta a döntést Őrsi Gergely, kilép a pártjából

, 8 hír, 0 oldalnézet

Őrsi Gergely a II. kerületi MSZP-csoportnál hivatalosan is beadta írásos lemondási nyilatkozatát és kilépett a szocialista pártból – írja az Index. Döntése hátteréről a frissen újraválasztott polgármester azt mondta, 2006-ban kezdett el közügyekkel pártszerű formában foglalkozni, de sohasem rejtette véka alá a véleményét, amely szerint az önkormányzati munkában a pártpolitikának nincs helye.

„2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként. Az elveim és a korábban vallott értékeim megmaradnak” – fogalmazott Őrsi Gergely a lapnak. Megjegyezte, kevés dologban ért egyet Vona Gábor pártjával, de abban teljesen, hogy a pártoknak nincsen helye az önkormányzatokban. Ezért számára hitelességi kérdéssé vált, hogy ezen véleményét ne csak hangoztassa, hanem ennek megfelelően is cselekedjen.

A polgármester elmondta azt is, a pártban régóta tudták, hogy kilépést tervez, már az újraválasztási kampányát sem segítették anyagilag, önkéntesek segítették helyette. A párton belüli viták, diskurzusok azonban hozzájárultak a közéleti tapasztalatszerzéséhez – mondta, megjegyezve, mindemellett kilépését nem a párt felé való demonstratív kritikának szánja.