Menczer Tamás: a NATO óriási lépésekkel megy a háborúba (videó)2Fénykép© kemma.hu

Menczer Tamás: a NATO óriási lépésekkel megy a háborúba (videó)

, 5 hír, oldalnézet

Menczer Tamás (Fidesz) felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt kezdődött a veszélyek korszaka, amikor más vallású, kultúrájú emberek milliói indultak Európa felé, aztán megjelent a világjárvány, majd kitört a szomszédban, Ukrajnában a pusztító háború. Most azt látni, hogy a NATO óriási lépésekkel megy a háborúba; hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kiadta a parancsot: minden fegyvert Ukrajnának – mondta kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Ráadásul a lengyel és a francia elnök elkezdett atomfegyverekről beszélni – figyelmeztetett, hozzáfűzve: amit a szomszédban látni, az nemcsak háborús, hanem világháborús, atomháborús készülődés. Mindehhez „megkaptuk a nyakunkba” a háborúpárti „dollárbaloldalt” és a háborúpárti Brüsszelt is – fogalmazott.

Felidézte azt is, hogy Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. Jelezte azonban: az akkori megállapodás arról szólt, hogy a tagállamok egymás tiszteletére alapozva építik Európa békéjét és jólétét, ehhez képest Brüsszelben a magyarokat nem tisztelik, támogatják viszont a háborút és a migrációt.