Messivel, de Mbappé nélkül a PSG a Bayern ellen a BL csúcsrangadóján4Fénykép1Videó© nemzetisport.hu

Messivel, de Mbappé nélkül a PSG a Bayern ellen a BL csúcsrangadóján

, 7 hír, oldalnézet

Papíron a párizsiaké a világ talán legerősebb támadósora, ám kérdés, a párizsiak milyen összeállításban lépnek pályára kedd este a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Lionel Messi sérülés miatt kihagyta a legutóbbi, a Monaco ellen 3–1-re elveszített bajnoki mérkőzést, Kylian Mbappé pedig már február 1-je óta combizomsérüléssel bajlódik.

Először háromhetes kihagyásról szóltak a hírek, a francia csatár vasárnap már a csapattal edzett, és elképzelhető, hogy pályára lép a Bayern ellen. Az argentin klasszis szinte biztosan bevethető lesz, ugyanakkor nagy kérdés, milyen állapotban van. A francia sztárcsapat nincs jó formában, a Monaco elleni vereség előtt 2–1-re kikapott a Marseille-től, és kiesett a Francia Kupából.

A Bayern ezzel szemben sorozatban három győzelmet aratott, és magabiztosan készülhet a PSG elleni rangadóra. A német együttes százszázalékos teljesítménnyel, tizennyolc szerzett és két kapott góllal, az Internazionalét és a Barcelonát megelőzve jutott be az egyenes kieséses szakaszba. Az eddigi menetelésben kulcsszerepe volt Leroy Sanénak, aki négy gólt szerzett, és két gólpasszt adott a csoportkörben, úgy, hogy sérülés miatt kihagyta az utolsó két találkozót – kedd este azonban biztosan ott lesz a pályán.