MOB-elnök: elképesztően nyomasztó, ellenséges közegbe kerültünk© sonline.hu

MOB-elnök: elképesztően nyomasztó, ellenséges közegbe kerültünk

, 5 hír, 3 oldalnézet

Gyulay elmondta, hogy a szabályzat szerint Helif jogosult volt a nők között versenyzésre az olimpián, mint elmondta, e szerint „a hölgy az hölgy, és mindig is az volt”. Ugyanakkor mivel sokan felháborodtak Helif szereplésén az olimpián, miután az előző meccsén 46 másodperc alatt végzett az olasz ellenfelével, aki sírva hagyta el a ringet, arra lehetett számítani, hogy Hámori Luca élvezi majd a közönség támogatását a negyeddöntőben. De pont ellenkezőleg történt.

– Mi azt gondoltuk, hogy a Luca kimegy a ringbe, és mindenki őt fogja támogatni – fogalmazott Gyulay. – Erre egy olyan ellenséges közegbe érkeztünk, ami elképesztően nyomasztó volt, és nem is kívánom vissza magunknak.

A MOB elnöke azt is elárulta, hogy a Helif győzelmével véget ért meccset követő sajtótájékoztatón Hámori Luca és Fürjes Balázs együtt válaszoltak a kérdésekre, és akkor szembesültek a kemény külföldi kritikákkal. – Nekünk esett a nemzetközi sajtó, hogy nem szégyelljük magunkat, hogy ilyen posztokat rakott ki a Luca – mondta Gyulay, aki Helifről megjegyezte: