Műsorváltozás lesz Donald Sutherland halála miatt3Fénykép© origo.hu

Műsorváltozás lesz Donald Sutherland halála miatt

, 5 hír, 12 oldalnézet

Csütörtök este mi is beszámoltunk arról, hogy Donald Sutherland 88 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt. Az Emmy- és Golden Globe-díjas színész halálának hírét a sztár fia, a szintén színészként tevékenykedő Kiefer Sutherland osztotta meg közösségi oldalán egy érzelmes posztban.

Sutherland több mint ötvenéves karrierje során emlékezetes hősöket és antihősöket alakított, emellett számos romantikus szerepben is feltűnt. Legutóbb a 2023-as "Az igazság emberei: Bass Reeves" című sorozatban láthattuk őt, míg korábban a Büszkeség és balítéletben, A sasban, A sakál árnyékában, az X Polgártársban és Az éhezők viadala-filmekben is játszott. Utóbbi sci-fi kalandfilmben az ikonikus Snow elnököt formálta meg, mindhárom etapban.

A Suzanne Collins regényein alapuló Az éhezők viadala-trilógia hatalmas sikert aratott, hiszen jelentős bevételeket és elismeréseket ért el, emellett általában pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól és a közönségtől is. A rajongók olyannyira szerették, hogy tavaly egy előzményfilmet is készítettek hozzá Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája címmel, melyben Donald Sutherland karakterének, Snow elnöknek a fiatalkorát mutatták be, így a stafétabotot átvehette tőle a 29 Tom Blyth.