Nagy Ervin szívesen lenne kulturális miniszter egy Tisza-kormányban4Fénykép© blikk.hu

Nagy Ervin szívesen lenne kulturális miniszter egy Tisza-kormányban

, 7 hír, 0 oldalnézet

– mondja Nagy Ervin, aki a 444-nek adott interjút Magyar Péterrel való kapcsolatáról, a Tisza Párt kilátásairól, valamint értelmiség és politika viszonyáról. A Magyar mellett nyilvánosan elsőként kiálló színész szerint a politikus „olyan ritmust diktál, hogy azután csak szalad az ember és megpróbál valahogy csatlakozni. Most kezdünk csak olyan dolgokról beszélgetni, amelyekről emberek akkor szoktak, amikor összehaverkodnak.”

Azért előfordulnak köztük időnként nézetkülönbségek is, Nagy Ervin például máshogy ítélte meg Magyar Rónai Egonnal és az ATV-vel lezajlott csörtéjét, amit el is mondott Magyarnak. „Túl volt fűtve a politikai kemence minden szempontból és minden oldalról. Én most azon dolgozom, hogy valami módon béküljenek ki a felek” – mondja Nagy, akinek tetszik, hogy Magyar néha tud bocsánatot kérni. Szerinte ez is azt mutatja, hogy „bár terminátornak látszik, azért ő is egy ember.”

Nagy úgy véli, hogy Magyar Péter nem fog olyan változáson – megfogalmazása szerint „borzalmas hanyatláson” – átmenni, mint Orbán Viktor az elmúlt évtizedekben, de hozzáteszi, hogy nem javasasszony, hogy a jövőbe látna. „…azt gondolom hogy, ha ennek csak apró jeleit is látom, jelezni fogom neki. Ezt tudom felajánlani. Jelenleg ennyit tudok tenni, hogy megmondom neki, ha valamit nem tartok jó iránynak.”