Napokon belül bemutatja győzelmi tervét az ukrán elnök© 24.hu

Napokon belül bemutatja győzelmi tervét az ukrán elnök

, 5 hír, 0 oldalnézet

Jövő szombaton, október 12-én az amerikai légierő ramsteini támaszpontján tartják következő magas szintű találkozójukat az Ukrajnát támogató országok, köztük a NATO valamennyi tagállama. Az ülést Joe Biden amerikai elnök irányítja majd. Akkor és ott akarja ismertetni győzelmi tervét Volodomir Zelenszkij, Ukrajna elnöke.

Az ukrán légierő beszámolt arról, hogy szombatra virradó éjjel Oroszország három H-59-es és H-69-es levegő-föld rakétával, valamint 13 drónnal hajtott végre támadást Ukrajna ellen az oroszországi kurszki régióból és a megszállt Krím félszigetről. A légvédelem három drónt lelőtt a dél-ukrajnai Odessza térségében, tíz drón pedig „eltűnt” az ország északi és déli részén. A közlés szerint az elektronikus hadviselési rendszereknek köszönhetően a rakéták sem érték el céljukat.

Jurij Ihnat, a légierő szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak elmondta, hogy az orosz hadsereg az iráni gyártású Sahid drónok mellett egyre gyakrabban használ ismeretlen típusú drónokat is. Szavai szerint ezek többségét az ukrán elektronikus hadviselési rendszerek hatástalanítják, és anélkül zuhannak le, hogy kárt okoznának.