Nem csak pályán, fogadási kínálatban is kiemelkedő olimpia várható3Fénykép© bama.hu

Nem csak pályán, fogadási kínálatban is kiemelkedő olimpia várható

, 6 hír, 0 oldalnézet

A tusványosi fesztivál miniszterelnöki szereplései rendszerint sokáig témát szolgáltatnak a politika iránt érdeklődőknek. Ahogy azt korábban összegeztük, Orbán Viktor 2014-ben a Fidesz–KDNP második parlamenti kétharmadát hozó országgyűlési választás után tartott beszédet Tusnádfürdőn.

„Ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés ma arra tett kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, és ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni, sőt építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam” – fejtette ki a miniszterelnök.

Az illiberális állammal kapcsolatban pedig leszögezte: az nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő sajátos, nemzeti megközelítést tartalmaz.