Nem lesz semmi a Google 23 milliárd dolláros felvásárlásából3Fénykép© hwsw.hu

Nem lesz semmi a Google 23 milliárd dolláros felvásárlásából

, 5 hír, 0 oldalnézet

Bő egy héttel ezelőtt röppent fel a hír, hogy a Google anyavállalata, az Alphabet előrehaladott tárgyalásokat folytat a cloudos biztonsági megoldásokat fejlesztő Wiz megvásárlásáról. A rebesgetett 23 milliárd dolláros árcédula a cég valaha volt legnagyobb felvásárlási üzletét jelentette volna, ám a legújabb információk alapján a gigaakvizíció elmarad.

Tegnap ugyanis többek között a CNBC és a Fortune is idézett abból a belső levélből, amelyet a Wiz vezérigazgatója hétfőn küldött szét a kollégák tájékoztatására. A feljegyzésben Assaf Rappaport világossá tette, hogy a vezetőség elutasította a Google ajánlatát, és halad tovább a korábban kitűzött, önálló úton. Utóbbi lényege, hogy a startup rendszeres éves bevételei elérjék az 1 milliárd dollárt, majd így megerősödve lépjenek a tőzsdére.

A Wiz első számú vezetője a döntés mögötti okokról nem beszélt, de elemzők szerint szinte biztos szerepet játszott az, hogy az amerikai szabályozó hatóságok az utóbbi időben nagyon bekeményítettek a big tech vállalatok kapcsán. Különösen igaz ez a Google/Alphabetre, amely ellen két trösztellenes eljárás is zajlik éppen az USA-ban, miközben a Biden-adminisztráció általában is nagy ellenállást mutat a nagyvállalati akvizíciókkal szemben.