Nem várt hősei lettek az F1-es Miami Nagydíj sprintfutamának8Fénykép© origo.hu

Nem várt hősei lettek az F1-es Miami Nagydíj sprintfutamának

, 9 hír, oldalnézet

A 2024-es szezon második sprinthétvégéjét Floridában rendezik, a Forma-1-es Miami Nagydíj harmadik alkalommal szerepel a versenynaptárban, de először sprintfutamos formában. Így aztán az egyetlen szabadedzés a nehéz tapadási viszonyok között különösen eseménydús volt, hiszen mindenki hamar ki akarta próbálni a körülményeket: két perc elteltével már csak a Williams pilótapárosa maradt a garázsban.

Lando Norris sokáig elégedetlen volt a jelentős fejlesztéseken átesett McLarenjével, ugyanis elmondása szerint jóval nehezebben tudott jobbra kanyarodni, mint balra, majd csapattársa, Oscar Piastri is panaszkodott a kormányzásra.

Az első tíz perc végén aztán Charles Leclerc Ferrarija pörgött meg, és noha az autója nem ért a falhoz, a pálya olyan szűk részén történt a megforgás, hogy önmagától (kockázatmentesen) a monacói nem tudott visszafordulni. Így piros zászlóval félbe kellett szakítani az edzést, amíg kimentik Leclerc autóját, és csak mintegy hétperces szünet után jöhetett a folytatás – de a monacói pilóta számára már ekkor véget ért a gyakorlás.