Német sajtóértesülés: Az Európai Bizottság milliókat fizetett a brüsszeli korrupciós botrányban érintett NGO-nak4Fénykép© bama.hu

Német sajtóértesülés: Az Európai Bizottság milliókat fizetett a brüsszeli korrupciós botrányban érintett NGO-nak

, 11 hír, 2 oldalnézet

Az Európai Bizottság milliókat fizetett az Európai Parlament korrupciós botrányában érintett "Igazság nélkül nincs béke" (No Peace without Justice) nevű civil szervezetnek, írja a WirtschaftsWoche.

két jelenlegi líbiai projektre mintegy 2,7 millió eurót kapott a civil szervezet, a decemberben kirobbant korrupciós botrány miatt viszont az összegből 1,37 millió euró kifizetését felfüggesztették.

A wiwo azt írja, hogy az EU Bizottsága 2006 óta a civil szervezet hét másik projektjét is támogatta összesen mintegy ötmillió euróval. Az "Igazság nélkül nincs béke" (No Peace without Justice) nevű civil szervezetnek az igazgatója az olasz Niccolò Figá-Talamancá, akit az elsők között tartóztattak le a decemberben kirobbant botrány kapcsán. Az NGO egyik partnerszervezete Soros György amerikai milliárdos alapítványa, az Open Society Institute. A szervezet vezetője továbbra is ártatlannak vallja magát.