Nemzeti gyásznap volt Oroszországban - a nap hírei6Fénykép1Videó© origo.hu

Nemzeti gyásznap volt Oroszországban - a nap hírei

, 7 hír, 0 oldalnézet

Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. Az Országos Mentőszolgálat sajtóosztálya szerint nyolcan kerültek kórházba, ketten súlyos állapodban vannak, egyikük gyerek. A helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerint a raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között.

Megkezdődött az orosz kulturális központ elleni terrortámadásban életüket vesztett emberek azonosítása - közölte a moszkvai egészségügyi minisztérium. Oroszországban ma nemzeti gyásznap volt. A péntek esti terrortámadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett. A halottak közül három gyerek volt. A sérültek közül 142-t kórházba szállítottak, többek állapota súlyos.

A terrortámadás négy közvetlen végrehajtóját a Nyomozó Bizottság moszkvai székházába szállították, egy kormánypárti képviselő szerint mind a négyen tádzsik állampolgárok. Az üggyel kapcsolatban összesen 11 gyanúsítottat vettek őrizetbe. Közben az Iszlám Állam hírügynöksége új felvételeket tett közzé a terrortámadásról.

Nem szeretném ezt túlzottan felhájpolni
Magyar Péter,
Magyar Péter: Varga Judit beszél a hangfelvételen arról, hogy ez egy…