Novák Katalin: a keresztény politikai alternatíva járható út Magyarország és Florida számára is2Fénykép© hirado.hu

Novák Katalin: a keresztény politikai alternatíva járható út Magyarország és Florida számára is

, 5 hír, 0 oldalnézet

Novák Katalin amerikai látogatásának utolsó állomásán, a katolikus magánegyetem hallgatói előtt a keresztény elvű politizálásról szólva kijelentette, hogy ez egymás tiszteletén alapul.

Rámutatott, hogy a kormányzás keresztény alapú alternatívája működőképes a gyakorlatban és nem csupán elmélet. Ahhoz, hogy ez elérhető legyen szükség van a végrehajtáshoz szükséges kormányzati hatalomra, hiszen a puszta alapelvekkel a cselekvéshez szükséges hatalom nélkül semmit nem lehet elérni, ahogyan „a puszta végrehajtó hatalom jó alapelvek nélkül szintén semmit sem ér” – tette hozzá. Szükség van a jó alapelvekre, értékekre, nagyon erős meggyőződésre, és azok gyakorlatba ültetéséhez megfelelő hatalmi pozícióra – fejtette ki a köztársasági elnök.

Az államfő azt is hangsúlyozta, hogy ez a keresztény politikai alternatíva egy járható út, és hozzátette, Floridában – ahol az előadás elhangzik – szintén megtapasztalható, hogy ezek az alapelvek a gyakorlatban is működnek, és az emberek többsége számára vonzóak tudnak lenni. Már csak ezért is ki kell tartani mellettük, és soha nem feladni – hívta fel a figyelmet.