Nyomoz a rendőrség Orbán Viktor öccsének ügyében3Fénykép© nepszava.hu

Nyomoz a rendőrség Orbán Viktor öccsének ügyében

, 8 hír, oldalnézet

Nyomoz a rendőrség Orbán Viktor öccsének ügyében - közölte a Demokratikus Koalíció hétfőn.

Az ügy előzménye, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint vízumügyekben lobbizhatott Orbán Viktor öccse. A felvételen a miniszterelnök testvére nehezményezi Héjj Dávid, a kormányzati egyeztetések koordinálásáért felelős kormánybiztos előtt, hogy a magyar hatóságok gátolják vietnámiak vízumkérelmét. A Telex később arra jutott, hogy összevesztek egymással az Orbán Áronnal ügyködő vállalkozók, ez vezetett a hangfelvétel kiszivárogtatásához.

Telex: összevesztek az Orbán Viktor öccsével ügyködő vállalkozók, ezért szivárgott ki a hangfelvételVadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese nemrég írásbeli kérdést adott be Polt Péter legfőbb ügyésznek Orbán Áron ügyében. Azt akarta megtudni Polttól, hogy vizsgálja az ügyészség a hangfelvétel alapján, hogy milyen nyomást próbált magyar közszolgákra gyakorolni és sikerrel járt-e vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben Orbán Áron?

Az írásbeli kérdésre Polt Péter azt a választ adta, hogy a sajtóhír alapján egy magánszemély már feljelentést tett, amiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatot hozott, Vadai kérdését pedig a nyomozó hatósághoz továbbította.