Öld, öld a szerbet! - skandálták közösen a horvát és albán szurkolók - videó2Fénykép© sonline.hu

Öld, öld a szerbet! - skandálták közösen a horvát és albán szurkolók - videó

, 5 hír, oldalnézet

Horvátország és Albánia meccsével kezdődött el a csoportkör második fordulója a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. Mindkét válogatott vereséggel rajtolt: a foci-Eb első fordulójában a horvátok 3–0-ra kaptak ki Spanyolországtól, míg Albánia 2–1-re a címvédő olasz válogatottól – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A szerda esti mérkőzés sajnos nem csak a futball miatt maradt emlékezetes.

A B csoport két pont nélküli csapata Hamburgban csapott össze egymással, ami még nem is lett volna baj, hiszen egy izgalmas mérkőzést láthattunk, a két együttes szurkolói azonban vállalhatatlanul viselkedtek már a mérkőzés előtt és utána a lelátón is – olvasható az Origo oldalán. A szerb futballszövetség (FSS) főtitkára, Jovan Surbatovics levélben fordult az UEFA-hoz a szerdai horvát–albán mérkőzésen történtek miatt, ugyanis az 59. percben a két tábor tagjai nagy egyetértésben azt kezdték skandálni, hogy „öld, öld a szerbet”.

Ami történt, az botrányos, az UEFA-tól szigorú szankciókat várunk, amibe a két csapat kizárása is bele kell, hogy férjen