Orbán Viktor: a mostani társadalmi struktúrák össze fognak dőlni, de remélhetőleg nem okoznak armageddont© kemma.hu

Orbán Viktor: a mostani társadalmi struktúrák össze fognak dőlni, de remélhetőleg nem okoznak armageddont

, 4 hír, 7 oldalnézet

Magyarország EU-tagságáról, az ukrajnai háborúról, a Nyugat és a kereszténység állapotáról is beszélt Orbán Viktor egy nemzetközi személyiségekből álló társaságnak a Karmelita kolostorban. A kétórás beszélgetésről Rod Dreher közölt részletes beszámolót az American Conservative című lapban, melyet a Mandiner szemlézett.

Rod Dreher a budapesti Danube Institute munkatársa, aki külföldi újságírók és kutatók kis csoportjának tagjaként csütörtökön részt vett egy beszélgetésen a magyar kormányfővel. Mint Dreher leírta, Orbán Viktor két órát töltött velük, és még a legkeményebb kérdésekre is tartalmasan válaszolt, köztük egy lengyel kolléga kérdésére is.

Ugyanakkor összefoglalója szerint Orbán kifejtette: Putyin nem engedheti meg, hogy veszítsen Ukrajnában, mivel jövőre választások lesznek Oroszországban. Emellett az oroszok azt sem engedhetik meg maguknak, hogy a NATO-nak szövetségese legyen a szomszédjukban. A gyors orosz győzelem és ukrajnai kormányváltás azonban lehetetlenné vált, ezért az oroszok valószínű célja az, hogy Ukrajnából egy kormányozhatatlan romhalmazt csináljanak, amit a nyugat nem tud győzelemként felmutatni.