Pazar ünnepséggel debütált az Operaházban Az Év Sportolója Gála6Fénykép1Videó© nemzetisport.hu

Pazar ünnepséggel debütált az Operaházban Az Év Sportolója Gála

, 9 hír, oldalnézet

Pazar díszletek között, felettébb elegáns környezetben ünnepelték meg hétfőn a budapesti Operaházban a 2022-es esztendő legkiválóbb magyar sportolóit. A 65. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán – amelynek először szolgált otthonául az idén felújított Operaház – tizenegy kategóriában adtak át díjakat.

A műsorvezető-házigazda, az M4 Sport riportere, Mohay Bence konferálása után Szöllősi György, a gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke köszöntötte a mintegy ezeregyszáz megjelent vendéget, köztük a legmagasabb magyar közjogi méltóságot képviselő köztársasági elnököt, Novák Katalint, továbbá minisztereket, államtitkárokat, kormánytagokat, egyházi méltóságokat és katonai elöljárókat, sportági vezetőket határainkon innen és túlról, korábbi nagy bajnokokat és díjazottakat, nemzetközi és szomszédos országokbeli sportújságíró-szövetségek vezetőit, nemzetközi sportdiplomatákat vagy művészeket is.

„A magyar sport fantasztikus erejét, kisugárzását, megújulási képességét nagyrészt a hagyományának és a tradíciók tiszteletének köszönheti – hangsúlyozta Szöllősi György. – A hősök megbecsülése, példaképként felmutatása jelentős részben a hivatásos krónikások, a sportújságírók feladata.