Pert indítottak Lázár János ellen, amiért kirúgta a GYSEV vezérigazgató-helyettesét4Fénykép© index.hu

Pert indítottak Lázár János ellen, amiért kirúgta a GYSEV vezérigazgató-helyettesét

, 5 hír, 0 oldalnézet

A magyar bíróságokhoz fordult a hét elején Leonore Gewessler, Ausztria környezetvédelmi, közlekedési, innovációs és technológiai minisztere, a GyőrSopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesének kirúgása ügyében, akit Lázár János novemberben indoklás nélkül menesztett – derül ki az RTL Híradó tájékoztatásából.

Lázár János építési és közlekedési miniszter korábban azt mondta, hogy akár minden osztrák érdekeltséget kivásárolna a GYSEV-ből a magyar állam, erre reagált úgy Gewessler, hogy nem szeretné eladni a GYSEV-et, nem lát indokot a részvények értékesítésére és közölte Lázárral, hogy nincs más választásuk, mint a bíróság.

Ahogyan arról az Index beszámolt, Lázár János kirúgta a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, Hana Dellemannt, aki az ausztriai kirendeltséget vezette. Erre az osztrák szakminisztérium közölte, hogy Dellemannt indoklás nélkül menesztették, hozzátéve, hogy az eljárás helytelen és jogellenes, mivel az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért Ausztria jogi lépéseket fog tenni.