Potápi Árpád János: magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés© kemma.hu

Potápi Árpád János: magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés

, 5 hír, 0 oldalnézet

A nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával megépült új épület átadásán Potápi Árpád János elmondta: az, hogy ma sikerült átadni az új folklórközpontot, annak is bizonyítéka, hogy a magyar olyan nemzet, amely nemcsak tiszteli és óvja kulturális örökségét és hagyományait, hanem újra és újra meg is szerzi, megteremti, megújítja és át is adja azokat a következő nemzedékeknek. Hozzátette: az újonnan átadott épület több lehetőséget teremt majd a hagyományőrzőknek küldetésük beteljesítéséhez, a magyar kulturális örökség továbbörökítéséhez.

különösen fontos, hogy hagyományaink ápolása mindennapos legyen, mivel hagyományainknak összekovácsoló ereje van, s azok identitásunk legmélyebb részét képezik. "

A mai modern világban, ahol ezeket az értékeket rendre megkérdőjelezik, magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés" - szögezte le Potápi Árpád János. Rámutatott: a magyar kormány ezért kiemelten fontosnak tartja a kulturális élet támogatását szerte a Kárpát-medencében, és mindenütt, ahol magyar közösségek élnek.