Pótlóbusz jár hétvégén a gödöllői és a csömöri HÉV vonalán4Fénykép© hirado.hu

Pótlóbusz jár hétvégén a gödöllői és a csömöri HÉV vonalán

, 7 hír, 0 oldalnézet

Karbantartás miatt a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV vonalán pótlóbuszok járnak szombaton és vasárnap; a H8-as HÉV csak Kerepes és Gödöllő között, a H9-es HÉV egyáltalán nem közlekedik majd - közölte a Budapest Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A H8-as HÉV esetében a szerelvények Szilasligetnél és Kerepesnél a Gödöllő irányú peronoknál állnak meg mindkét irányban. Az Örs vezér tere és Kerepes között a H8-as és a H8E pótlóbuszra lehet felszállni, Kistarcsa, kórházhoz csak a H8-as pótlóbusz tér be. Az Örs vezér tere és Cinkota között a H8A pótlóbusz is jár. A H9-es HÉV helyett a teljes vonalon - az Örs vezér tere és Csömör között - a H9-es pótlóbusszal utazhatnak.

A pótlóbusz nem érinti Cinkota alsó HÉV-állomást, mely Cinkota HÉV-állomástól gyalogosan érhető el. A járat Cinkota irányában nem érinti Árpádföld HÉV-állomást sem, mely az Árpádföld, Dezsőfia utca nevű megállótól rövid gyaloglással elérhető, vagy az Örs vezér tere felé közlekedő pótlóbuszról az Állás utcáig utazva, és ott a Csömör felé közlekedő pótlóbuszra vagy a 31-es buszra átszállva. Árpádföld térségéből az Örs vezér tere irányába utazóknak a 31-es autóbusz ad alternatív utazási lehetőséget.