Stumpf István távozik a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány éléről4Fénykép© infostart.hu

Stumpf István távozik a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány éléről

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Tokaj-Hegyalja Egyetem rektorválasztása után úgy döntöttem, hogy 2023. június 20-ával távozom az Alapítvány kuratóriumának elnöki székéből. Az elhatározásra azért jutottam, mert kuratóriumi társaim többségével nem tudtam elfogadtatni álláspontomat" – írta közleményében Stumpf István az egyetem honlapján.

Az intézmény kuratóriumának elnöke döntését azzal indokolta, hogy Fiath Attila személyében új rektort szeretett volna az egyetem élére, mert szerinte a sikeres alapozó munkák után a szőlész-borász terület hangsúlyosabb képviselete vitte volna közelebb az intézményt a céljai felé. Az egyetemi szenátus többsége is a borakadémikus, a Wine Business School kitalálója mellett tette le a voksát, de a kuratórium 3:2 arányban a szenátusi állásfoglalással és a kuratóriumi elnöki előterjesztéssel szemben a megbízott rektor, Horváth Ágnes munkájának folytatására szavazott.

"A szenátusi döntés negligálása olyan ellentéteket szított az Alapítvány kuratóriumán belül, amelynek feloldására nem látok lehetőséget. Ezért a jelzett időpontban – Herbst Árpád kurátortársammal együtt – távozom posztomról" – közölte Stumpf István.