Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett az európai védelmi képességek megerősítése iránt5Fénykép© hirado.hu

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország elkötelezett az európai védelmi képességek megerősítése iránt

, 11 hír, 0 oldalnézet

A magyar tárcának az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében idézték Szalay-Bobrovniczky Kristófot, aki szerint az Európai Uniónak hiteles védelmi szereplővé kell válnia, Magyarország pedig elkötelezetten támogatja ezen védelmi képességek kialakítását.

Az alig két hét múlva kezdődő magyar uniós elnökséggel kapcsolatban a magyar tárcavezető részletesen egyeztetett a következő félév védelmi prioritásairól Boris Pistoriusszal. Rámutatott: a háborúk korában a védelem és a biztonság, ezen belül az európai katonai képességek erősítése az elnökség egyik fontos eleme lesz.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: Magyarország nagy hangsúlyt helyez az európai védelmi ipar erősítésére. Emlékeztetett: a magyar kormány már 2016-ban megkezdte a haderőfejlesztést, amit az Európai Unió nemrég tűzött zászlajára. Ennek a folyamatnak egyik fontos ágaként építi Magyarország – legnagyobb részben európai alapokon – a védelmi ipart is.