Szijjártó közreműködésével 370 milliót kapott Dzsudzsákék cégcsoportja a győri egyetemtől4Fénykép© alfahir.hu

Szijjártó közreműködésével 370 milliót kapott Dzsudzsákék cégcsoportja a győri egyetemtől

, 5 hír, oldalnézet

Soha nem vett ki osztalékot, majd 370 millió forinttal szállt ki egészségügyi cégeiből a társaival Dzsudzsák Balázs, miután 370 millió forintért vette meg a futballista és társainak az egészségügyi cégcsoportját a győri Széchenyi István Egyetem – tudta meg a 24.hu. Szijjártó Péter külügyminiszter még tagja volt az egyetem kuratóriumának, amely jóváhagyta a tranzakciót.

A jelenleg Debrecenben futballozó Dzsudzsák, a válogatott egykori csapatkapitánya négy társával, köztük menedzserével, Vörösbaranyi Józseffel 2019-ben alapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t, ezt a két céget adták el a felsőoktatási intézménynek az idén tavasszal.

A lap szerint első ránézésre furcsa, hogy egy nem orvostudományi egyetem – amelynek ugyanakkor van egészség- és sporttudományi kara – miért tartja fontosnak két egészségügyi cég megvételét. Ezzel ugyanis egy MR-készülékkel rendelkező, a győri ETO-Parkban található modern magánrendelőt vett át, ahol elsősorban ortopéd- és balesetsebészeti szakrendelés folyik, míg az egyetemen védőnőket, ápolókat és egészségügyi szervezőket képeznek.