Szijjártó Péter a magyar túszok szabadon engedését követelte – videó5Fénykép© hirado.hu

Szijjártó Péter a magyar túszok szabadon engedését követelte – videó

, 7 hír, 0 oldalnézet

A magyar túszok szabadon bocsátását követelte a Hamásztól Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkba és azt, hogy a nemzetközi közösség tegyen meg mindent a terrorcsoport által Izraelből elhurcolt emberek mielőbbi elengedése érdekében – olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfői közleményében. A tárcavezető az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülése előtt hangsúlyozta, hogy az Izrael elleni brutális terrortámadás nyomán kezdődött konfliktus kapcsán hazánk három speciális szemponttal rendelkezik.

Ezek közül az első, hogy tizenöt magyar állampolgárságú személy is a Gázai övezetben rekedt, de közülük az egyiptomi és az izraeli közreműködésnek köszönhetően mindenkit sikerült kijuttatni, aki el akart jönni. Ezzel összefüggésen fontosnak nevezte, hogy minél kevesebb civil áldozata legyen a háborúnak. A második,  hogy a Hamász öt magyar állampolgárságú személyt is fogva tart.

„Ezért mi nem tudunk elfogadni semmi olyan deklarációt, döntést, határozatot, ami nem mondaná ki világosan és egyenesen, hogy minden túszt azonnal, haladék nélkül és mindenfajta feltétel nélkül el kell engedni” – mondta Szijjártó.