Szoboszlai Dominik gólpasszt adott, a Liverpool ismét nyert a Bajnokok Ligájában4Fénykép© hirado.hu

Szoboszlai Dominik gólpasszt adott, a Liverpool ismét nyert a Bajnokok Ligájában

, 5 hír, oldalnézet

A Liverpool Szoboszlai Dominik gólpasszának is köszönhetően 2–0-ra legyőzte szerdán a vendég Bolognát a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig otthon kapott ki 3–2-re a meccset emberhátrányban záró Juventustól.

A magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára a Liverpoolban, amely nem sok esélyt adott a BL-újonc olasz riválisnak: a világbajnok Alexis Mac Allister a 11. percben szerezte meg a vezetést az angol együttesnek, majd a 75. percben Mohamed Szalah váltotta gólra Szoboszlai passzát. A magyar középpályást a 86. percben cserélték le.

A Gulácsival és Orbánnal felálló Lipcse kétszer is vezetett a Juventus ellen, mégsem tudta megnyerni az összecsapást. Hazai oldalon Benjamin Sesko, a vendégeknél pedig Dusan Vlahovic duplázott, a nyerő ember viszont a portugál Francisco Conceicao volt, aki a 82. percben szerezte meg a győzelmet jelentő gólt a kapus Di Gregorio kiállítása után az 59. perctől emberhátrányban futballozó torinói csapatnak.