Tanúként hallgatta ki az ügyészség Varga Judit volt igazságügyi minisztert5Fénykép1Videó© economx.hu

Tanúként hallgatta ki az ügyészség Varga Judit volt igazságügyi minisztert

, 10 hír, 0 oldalnézet

Szerdán tanúként hallgatták ki Varga Judit volt igazságügyi minisztert a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) – közölte Fürcht Pál főügyész, a KNYF vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ezt azután hirdették meg, hogy kedden reggel Magyar Péter, Varga volt férje közzétett egy titokban rögzített hangfelvételt, melyen a volt miniszter arról beszélt neki, hogy „Rogán Antalék kihúzatták magukat” a Schadl-Völner-ügy ügyészségi irataiból.

A KNYF vezetője ugyanakkor azt nem közölte, hogy Varga miről beszélt, de szerinte, ha lesz eredménye a nyomozásnak, részletesen tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Az említett felvételen Varga Judit azt is állította volt férjének, hogy már tavasszal szóltak Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak a nyomozásról (feltehetően 2021 tavaszán Schadl és Völner év végi meggyanúsítása előtt – a szerk.). Mint mondta, azonban az államtitkár „nem hagyta abba”, Schadl Györgyöt pedig azért nem lehetett megmenteni – utalt rá – mert Polt Péter legfőbb ügyész „nem ura a helyzetnek”.