Távozott posztjáról Karácsony Gergely kabinetfőnöke4Fénykép© nepszava.hu

Távozott posztjáról Karácsony Gergely kabinetfőnöke

, 7 hír, 0 oldalnézet

„Nagyon-nagyon régóta jeleztem már a főpolgármesternek, hogy ebben a szerepkörben nem kívánom folytatni” – mondta a HVG-nek Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke, ezzel mintegy megerősítve, hogy távozik eddigi fővárosi pozíciójáról. Elmondása szerint ő maga döntött a távozás mellett, az Index szerint azonban Karácsony rúgta ki. Ezzel kapcsolatban kerestük a főpolgármester stábját, ha kapunk választ, arról be fogunk számolni.

Balogh lapunk kérdésére azt mondta, továbbra is elkötelezett a főváros iránt, motiváltnak is tartja magát a budapesti munkával kapcsolatban, azonban hogy hol, és főleg mikor térhet vissza a munkába, az egyelőre szerinte „a jövő zenéje.”

Az Index már azt is tudni véli, hogy ki lesz Balogh utódja a főpolgármester kabinetfőnökeként. A portál szerint Szentirmai Judit veszi át feladatait, aki 2019-ben került a városházára önkormányzati főtanácsadóként és közigazgatási szakreferensként. Korábban, Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára volt.