Tiborcz István neve is előkerült a Lánchíd-ügyben3Fénykép© nepszava.hu

Tiborcz István neve is előkerült a Lánchíd-ügyben

, 5 hír, 0 oldalnézet

Tiborcz István neve is előkerült a Lánchíd felújításával kapcsolatban, miután a miniszterelnök vejének érdekeltsége kapcsolatban áll azzal a céggel, amelyet a fideszes Budai Gyula hozott hírbe a Lánchíd-ügyben – írja a Népszava. Ahogy arról beszámoltunk,  Budai Gyula vesztegetés bűncselekménye miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, melyet a fideszes országgyűlési képviselő maga közölt a Facebook-oldalán.

A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Az állítólagos kétes pénzmozgásokkal kapcsolatban említett társaság ügyvezetőjének van olyan cége, amelyben résztulajdonos egy Tiborcz-féle Kft.

Budai Gyula a videójában felidézte azt is, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal 2023 novembere óta folytat nyomozást Vig Mór ügyvéd és társai ellen költségvetési csalás bűncselekménye miatt. A sajtóban megjelent információk szerint Vig Mór ügyvéd cége milliárdos tételben kapott utalást a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től, amelyet ezt követően az ügyvéd egy magánszámlára és az ügyvédi letéti számlájára utalt tovább. Később ebből 900 millió forintot vett fel készpénzben – magyarázta Budai.