Történelmi esély előtt a magyar futsalválogatott© sonline.hu

Történelmi esély előtt a magyar futsalválogatott

, 4 hír, 0 oldalnézet

Bár a 2025-ös FIFA-debütálások közül a 32 csapatos klubvilágbajnokságról lehet többet olvasni, jövőre rendezi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az első női futsal-vb-t is, ennek a házigazdája Fülöp-szigetek lesz. S a klub-vb-vel szemben az utóbbin magyar csapat részvételére is reális esély mutatkozik – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A magyar futsalválogatott a második mérkőzését is megnyerte a sportág első női világbajnokságának szarajevói selejtező tornáján – írta meg korábban az Origo. Igaz, a csütörtöki, Fehéroroszország elleni 6-0-s sikert Folk Zsuzsanna súlyos sérülése beárnyékolta.

A gyors gól talán túlságosan is megnyugtatott bennünket, volt egy visszafogottabb periódusunk, de a szünetig sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A második félidőben már a fáradtság jeleit is láttam a csapaton, visszaesett az iram, és Folk Zsuzsanna súlyos sérülése is érezhetően megfogta a lányokat. Végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, így szombaton a továbbjutásért játszhatunk a házigazdákkal