Udvaros Dorottya 22 év után távozik a Nemzeti Színházból13Fénykép1Videó© 24.hu

Udvaros Dorottya 22 év után távozik a Nemzeti Színházból

, 24 hír, 0 oldalnézet

Április elején a 24.hu-n is beszámoltunk arról, hogy a színházi világban szárnyra kapott a hír, miszerint rövidesen elválhatnak Udvaros Dorottya és a Nemzeti Színház társulatának útjai, a döntést azonban nem ő, hanem az igazgató, Vidnyánszky Attila hozta meg, aki nem hosszabbított szerződést a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznővel. Ma reggel a Telex szúrta ki, hogy Udvaros a Magyar Hangnak adott friss interjújában megerősítette a korábbi feltételezést.

– mondta a portálnak a színésznő, aki még 2002-ben szerződött a színházhoz, ahol így Schwajda György, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila igazgatói irányítása alatt is dolgozott.

Az interjúból kiderült, hogy Vidnyánszky legfőbb érve az volt, hogy a színház nehéz anyagi helyzetbe került, de kifogásolta azt is, hogy állítása szerint Udvaros „nem teljesítette a kötelező előadásszámát”. A színésznő szerint ilyen kötelezettségről nem nagyon esett szó az intézményen belül, radásul mint mondta, a Nemzeti Színház sajátos műsorpolitikája miatt nehéz is lenne kellő számú előadást játszani, ugyanis előfordul, hogy két előadás közben négy hónap is eltelik.