Új Duna-hidat adott át Orbán Viktor7Fénykép© 24.hu

Új Duna-hidat adott át Orbán Viktor

, 13 hír, 2 oldalnézet

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

Az új Duna-híd kivitelezésnek köszönhetően Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő hozzávetőlegesen 15 percre csökken. A 946 méter hosszúságú hidat és a hozzá kapcsolódó úthálózatot nettó 92 milliárd forintért építette a Duna Aszfalt. Ez a 21. híd a Duna magyarországi főágán.

Az MTI híre szerint Orbán az átadón elmondta: a kormány feltett szándéka, hogy a Zalaegerszeg-Székesfehérvár-Kecskemét-Debrecen tengelyvonaltól délre minél több beruházást, ipari vállalkozást, vagyis gazdasági erőt telepítsenek, ehhez pedig utakra és hidakra van szükség.  A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben, és ebben kulcsszerepet játszik a Szerbia és Magyarország közötti áruforgalom és kereskedelem, ami a „Nyugat kapujává” teszi ezt a térséget.