Új, emirátusi tulajdonos veheti át a magyar Yettel vezetését7Fénykép© portfolio.hu

Új, emirátusi tulajdonos veheti át a magyar Yettel vezetését

, 8 hír, 0 oldalnézet

Az Etisalat And (e&) nevű arab távközlési csoport tájékoztatása szerint Karim Bennis csoportszintű pénzügyi vezető 2023. augusztus 1-jén kötelező érvényű megállapodást írt alá a cseh PPF Telecom Group kelet-közép-európai üzletágainak irányító részesedéséről. Az üzletnek nem része a cseh operáció, de Bulgáriában, Szerbiában, Szlovákiában és Magyarországon is az arab csoport lesz a helyi részesedés főtulajdonosa, ami hazánkban a Yettelt érinti.

A PPF Telecom több mint 10 millió ügyfelet szolgál ki, és így saját piacán immár vezető pozíciót szerzett. A bejelentésükből megtudhatjuk azt is, hogy a 2,15 milliárd eurós (800 milliárd forintos) üzlet révén a PPF az e&-nek 50 százalék plusz egy részvényt jelentő többségi pakettet ad át – írja a Telex.

A magyar állam közvetett részesedést szerez a Yettel Magyarországban

Az e& szerint ez a felvásárlás páratlan lehetőséget biztosít arra, hogy egy erős jelenlétet alakítsanak ki, és elősegíthessék a fejlesztéseket a kelet-közép-európai régióban. A közleményben azt is megemlítik, ez a tranzakció, ami várhatóan 2024 első negyedévében zárul majd le, bizonyos záró feltételek mellett, az e& és a PPF számára lehetővé teszi azt is, hogy később potenciálisan további terjeszkedésben is partnerek lehessenek.