Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt - fotó2Fénykép© blikk.hu

Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt - fotó

, 4 hír, 0 oldalnézet

Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt. Amit lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni

"Újpesten június 7-én, azon a napon, amikor Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester jelöltségtől, a Helyi Választási Iroda 192 darab vékonyhegyű (0,38, 0,5 és 0,7 mm. vonalvastagsággal író) golyóstollat vásároltak az Újpesti Polgármesteri Hivatallal közelében található Papír-Írószer boltból" - olvasható a posztban.

Hiába nyert Karácsony Gergely, új választás kiírását kérik

Mint azt a politikus írja, miután a tollal kihúzták a visszalépett kormánypárti főpolgármester-jelölt nevét a szavazólapokon a jelölt neve, a jelölő szervezet neve és logója is ugyanolyan jól látható maradt, ezért "a gyengébben látó, de még az élesszemű szavazónak sem tűnhetett fel, hogy a hajszálvékony, alig látható, akár nyomdahibának is tetsző vonal itt a kiesett jelölt „törlését” jelenti, főleg akkor, ha nem hallott róla, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester jelöltségtől és/vagy automatikusan a Fidesz logot kereste és jelölte meg mind az öt szavazólapon."