Újraszámolták a szavazatokat Győrben - itt a végeredmény2Fénykép© hirado.hu

Újraszámolták a szavazatokat Győrben - itt a végeredmény

, 7 hír, 0 oldalnézet

Hét választókörben összesen 4200 szavazatot számoltak meg újra Győrben hétfőn, miután a jelenlegi polgármester, a fideszes Dézsi Csaba András múlt héten fellebbezést nyújtott be a június 9-i önkormányzati választásokat követően. Dézsi korábban azt mondta, a két jelölt közötti négyszáz szavazatkülönbség nem tűnik kevésnek, viszont 900 (pontosan 987) szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak.

Az újraszámlálás végén kiderült, Dézsi lemaradása valamivel nagyobb, mint múlt héten gondolta, néggyel kevesebb szavazatot kapott, kihívója, Pintér Bence pedig eggyel többet – számolt be a Telex.

A múlt heti eredmény szerint a civilek és az LMP–Momentum által támogatott Pintér Bence aratott győzelmet, aki a szavazatok 31,15 százalékát zsebelte be, őt követte Dézsi a maga 30,40 százalékával, majd a korábban szexbotrányba keveredett volt városvezető, Borkai Zsolt 27,02 százalékkal. Dézsi pontosan 440 szavazattal maradt le ellenfelétől, a korábban szintén a Fideszben politizáló Borkaira azonban 1986 szavazatot vert rá.