Uniós szinten is elbukott az ellenzéki táblás akció miatt indított kereset3Fénykép© bama.hu

Uniós szinten is elbukott az ellenzéki táblás akció miatt indított kereset

, 6 hír, 0 oldalnézet

Jogosan szankcionálta az Országgyűlés elnöke a házszabályt megsértő ellenzéki képviselőket az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint is – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája kedden az MTI-vel. Az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította azon ellenzéki képviselők beadványát, akikre a házelnök a házszabályt sértő magatartásuk miatt pénzbírságot rótt ki még 2017 áprilisában.

Az Országgyűlés 2017. április 10-i ülésnapján – egy másik képviselő felszólalása közben tanúsított magatartásuk miatt – Kövér László csökkentette a kérelmezők tiszteletdíját. Tíz ellenzéki képviselő A/4-es méretű táblákat mutatott fel, amelyekkel egyrészt a köztársasági elnöknek szóló üzenetet fogalmaztak meg, másrészt a média figyelmét akarták felkelteni, valamint így kívántak tiltakozni a nemzeti felsőoktatási törvényt módosító javaslattal szemben.

Tukacs István, Teleki László, Szakács László, Szabó Sándor és Józsa István részére 50 ezer forint, valamint Bangóné Borbély Ildikó, Heringes Anita, Korózs Lajos, Gőgös Zoltán és Horváth Imre képviselő részére 100 ezer forint pénzbírságot szabott ki Kövér László.