Ványa bácsi – Buborékkeringő: javában zajlik a Csehov-adaptáció forgatása© sonline.hu

Ványa bácsi – Buborékkeringő: javában zajlik a Csehov-adaptáció forgatása

, 4 hír, 0 oldalnézet

A Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett televíziós játékfilmben, a Ványa bácsi – Buborékkeringő című Csehov-adaptációban olyan karakterekkel találkozhatunk, akik az önáltatás illúziójában keringve folyamatosan önmagukba botlanak. A helyszín egy szarvasmarhatelep, ahol két férfi verseng egy harmadik férfi feleségének szerelméért – bár egyikük nem is tudja, hogy verseny van. Eldördül két lövés is, de az igazi konfliktusok máshol játszódnak – írja a Magyar Nemzet.

Már az első forgatási napokon készült fényképekről is kiderül, hogy a Ványa bácsi – Buborékkeringő című televíziós játékfilm nem a megszokott Csehov-feldolgozás. Mint a Megafilm közleményéből kiderül: a színházi bemutatók, és a színházi környezetet választó filmes adaptációk után, a Megafilm Service és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) koprodukciójában, a Nemzeti Filmintézet támogatásában készülő történet modernizált nyelvezettel és izgalmas környezettel teszi igazán filmessé az eredeti művet.

A készülő film alcíme, a Buborékkeringő, amellett, hogy egy szokatlan szóösszetétel, izgalmas tartalmi asszociáció: a buborék az álmokat, vágyakat, az elérhetetlenséget jelképezi, de mutatja a bezárt belső valóságot is, hiszen a történet szereplői a világtól elzártan élnek a Vojnár major nyújtotta buborékban, egy, a kinti világtól különböző valóságban.