Várható szélvihar miatt változik a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtja12Fénykép© infostart.hu

Várható szélvihar miatt változik a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtja

, 23 hír, 2 oldalnézet

Szélvihar várható az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon, változik a rajt – közölték a szervezők. A Versenyvezető és a Versenykoordinációs központ a várható időjárási helyzetre való tekintettel az 55. Kékszalag – Raiffeisen Nagydíj rajtját július 6-án 11 órára halasztja.

Az intézkedés oka, hogy az erős szélben az este, éjszaka és hajnalban ideérkező hajók biztonságos kikötése – a kikötői infrastruktúrák szűkössége miatt – nem biztosítható optimálisan.

Az idei esztendőben a Kékszalag verseny történetében először követheti a nagyközönség a mezőnyt a legelső befutó hajótól a legutolsóig. A Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Telekommal és a Samsunggal kötött együttműködés keretében folyamatos élő egyenes adást sugároz a balatonfüredi Nagymólón kialakított stúdióból csütörtök reggel nyolc órai kezdettel, egészen a szombat esti díjkiosztó végéig. Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnyét több, kizárólag a közvetítésre dedikált kísérőhajóból filmezik, a képeket pedig valós időben küldik az operatőrök a kitelepített stúdióba.