Várhatóan nyolc településen ismétlik meg a szavazást, szintén nyolc helyen már kiírták az időközi választást8Fénykép© hirado.hu

Várhatóan nyolc településen ismétlik meg a szavazást, szintén nyolc helyen már kiírták az időközi választást

, 21 hír, 0 oldalnézet

Azt írták: június 9-én választották meg a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket, a nemzetiségi önkormányzati képviselőket és az Európai Parlament magyar tagjait. A választásokon felmerülő jogszabálysértésekre hivatkozva több településen is megtámadták a helyi választási bizottságok választási eredményt megállapító döntéseit, és kérték egyes választások megismétlését.

A területi választási bizottságok, valamint a Kúria a választások eredményével szemben benyújtott fellebbezésekkel és bírósági felülvizsgálati kérelmekkel kapcsolatban nyolc esetben döntött a szavazás megismétléséről.

Közölték: a polgármester-választást várhatóan hat településen ismétlik meg, Nemesdéden (Somogy vármegye), Ricsén (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye), Penészleken, Nyírkátán, és Ópályi 2. számú szavazókörében (mindhárom település Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében van) és Nagytarcsa 4. számú szavazókörében (Pest vármegye).