Vecsei H. Miklós a Nemzeti Színházhoz szerződik3Fénykép© origo.hu

Vecsei H. Miklós a Nemzeti Színházhoz szerződik

, 5 hír, 0 oldalnézet

Több új információ is kiderült a Nemzeti Színház következő évadáról: hét premier, köztük két új Vidnyánszky-rendezés is helyet kapott a műsorban, emellett az intézményhez szerződött Vecsei H. Miklós – derült ki az intézmény igazgatójával készített interjúból a Nemzeti Színház magazinjában.

Vidnyánszky a tavaly novemberben történt balesetre is kitért, amelyet ”hatalmas traumának” nevezett „testileg és lelkileg egyaránt”. Úgy fogalmazott, „Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó hiányát elsősorban a személyiségük miatt érezzük”, ám mivel mindketten fontos szerepeket vittek, a teljes színházi évadot át kellett alakítani: két bemutatót mondtak le, a többi esetben szerepátvétellel megoldották.

Az következő évadban hét bemutatót tervez az intézmény: Eugene Labiche-Marc-Michel: Olasz szalmakalap, Oscar Wilde: Salome, Molnár Ferenc: Liliom, Jan Fabre: Vér vagyok, Ázott hajában hét halott bogár ragyog – ez utóbbi Vecsei rendezésében, illetve Vidnyánszky is két új rendezését viszi színpadra: Szarka Tamás Esthajnalját, illetve Karl Maxtól A tőkét.