Vitézy Dávid szerint rengeteg a nyitott kérdés és a gyanú, újraszámlálást kér38Fénykép© hirado.hu

Vitézy Dávid szerint rengeteg a nyitott kérdés és a gyanú, újraszámlálást kér

, 61 hír, oldalnézet

Az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta, a hivatalos végeredményt még mindig nem tudni; 24 592 érvénytelen szavazat volt a főpolgármester-választáson, ami rekord. Karácsony Gergely százszázalékos feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőjük közötti különbség – érvelt Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid – megköszönve a rá szavazó 371 ezer budapesti bizalmát – azt írta, miattuk sem engedhet abból, hogy „a szabad és demokratikus Budapesten minden egyes szavazatot meg kell számolni, és utána kell végeredményt hirdetni”. Reményét fejezte ki, hogy ebben Karácsony Gergely, illetve a fővárosi és a kerületi választási bizottságok is partnerek lesznek.

Egyúttal arra kérte a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon zárulhasson le a rendkívül szoros főpolgármester-választás.